Sant Joan Baptista de La Salle

El nostre fundador es diu Joan Baptista de La Salle.
Va viure fa uns 300 anys. Ell no va poder veure com les seves escoles arribaven a tot el món, tampoc com va arribar a Manlleu. Però moltes de les coses que ell va viure encara bateguen en la nostra escola, en les nostres aules, al pati i en totes les activitats que fem.
Joan de La Salle feia un temps que s’encarregava de les escoles. Veia que havia de dedicar moltes hores a formar els mestres. Es va adonar que calia conviure amb els mestres, que vivint d’una manera senzilla i amb ells podria servir-los d’exemple. Els seus germans es van posar tristos, però ja eren prou grans per viure sols.
Un temps després va decidir desfer-se de les seves riqueses i donar-ho als pobres. Els mestres van començar a anomenar-se entre ells GERMANS.
Les escoles del segle XVII ensenyaven a llegir i escriure un per un. I tot el que ensenyaven també ho feien de la mateixa manera. Això feia que els alumnes perdessin molt de temps mentre no els tocava. Joan de La Salle va perfeccionar mètodes per ensenyar a tots alhora.
Va pensar com organitzar les aules i les classes. Amb ajuda dels germans va escriure un llibre “GUIA DE LES ESCOLES”.
Sant Joan Baptista de La Salle també va passar una època difícil. Les escoles de germans s’escampaven per molts llocs, però hi havia molta gent que les volia tancar.  
Joan Baptista va pensar que tot era culpa seva. Llavors va fugir al Sud. En un lloc, anomenat Parménie, on va trobar pau. Els Germans van trigar a localitzar-lo. Llavors van escriure-li una carta demanant-li que tornés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada